Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soustředění v Jizerkách

31. 8. 2014

Soustředění v Jizerkách.

Družstvo lyžařů-běžců Hančova sportovního klubu odjelo hned první den prázdnin na soustředění na Jizerku.Později by se děti už rozutekly na prázdniny. Soustředění se zúčastnilo 14 dětí a 3 trenéři.

Ubytování bylo zajištěno v pensionu „Stará pila“.

Odtud jsme vyjížděli na kolech po okolí, běhali v terénu, jezdili na kolečkových bruslích. Každý den začínal ranní rozcvičkou, pak byla snídaně a dopolední trénink. Většinou jsme jezdili na koleč-kových bruslích nebo běhali.

S mladšími dětmi jsme pilovali techniku, soutěžili v družstvech, jezdili jsme slalom mezi kuželema. Starší děti vyjížděly kolem přehrady Souš na Smědavu, za dopoledne to zvládly několikrát.

Po dopoledním tréninku nás čekal oběd a polední klid.Odpoledne jsme jezdili na kolech. Podle výkonnosti byly děti rozděleny na tři skupiny.

Trasy jsme volili mezi 15-50 km.

Jedno odpoledne jsme si vyšlápli s holemi na kopec Bukovec, kde nás zastihla vydatná průtrž mračen. Vlastně většina našich tréninků končila vydatným deštěm!!

Když nám zbývala chvilka volna, využili jsme ji na chalupě posilováním a hlavně protahováním.

Jeden večer měly děti slíbenou noční bojovku, na tu se velice těšily. To jsme ale netušili, že některé děti nepůjde vzbudit. Stálo nás to hodně sil!!! Bojovka se ale  vyvedla ke spokojenosti všech.

Celé soustředění jsme všichni ve zdraví  přežili a dojeli domů v pořádku.

                                                                                            Šírová Eva